Pin It

Vlada Tuzlanskog kantona odborila je dodatna sredstva s ciljem ublažavanja posljedica suše u oblasti poljoprivrede. Na poziciji novčana podrška za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj Tuzlanskog kantona, bit će raspoloživo dodatnih 750 hiljada KM.

kukuruz poljoprivreda usjev 1

"Odmah nakon usvajanja rebalansa budžeta, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona je održalo sastanak s udruženjima poljoprivrednih proizvođača, gdje smo došli do zaključka u vezi sa raspodjelom tog iznosa sredstava po pojedinim proizvodnjama", rekao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vahidin Smajlović.

Pravo na navedenu podršku će imati korisnici koji su ispunili uvjete i ostvarili pravo na novčanu podršku za proizvodnju kukuruza, krošnjastog i jagodičastog voća, uzgoj muznih krava, proizvodnju pilećeg mesa, konzumnih jaja i uzgoj pčelinjih zajednica u 2021. godini.

Ukupno povećanje novčane pomoći u oblasti poljoprivrede za ovu godinu iznosi 72 procenta, a konačan iznos ovogodišnje podrške u ovoj oblasti iznosi sedam miliona i 750 hiljada KM.

Izvor