Pin It

Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nisu dali otkaz, a nada se da će se život normalizirati što prije kako bi svi počeli s poslovima

 a11

Pozitivan primjer proizvodnje hrane u vrijeme pandemije pokazao je poduzetnik Nuraga Starčević iz Zavidovića.

Starčević je već dvadesetak godina ugostitelj i drži poznatu aščinicu „Bozujuk dugi“. Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nisu dali otkaz, a nada se da će se život normalizirati što prije kako bi svi počeli s poslovima.

a2 1

U međuvremenu je odlučio iskoristiti obradivo zemljište i proizvoditi hranu. Poticaj koji je Općina Zavidovići dala građanima u proljetnoj sjetvi nije iskoristio, jer smatra da je potrebniji drugima.

- Zasijao sam dva dunuma krompira, tri dunuma kukuruza, dunum graha, luka... vrijeme izolacije smo tako iskoristili. Pomogli su mi djeca i članice lokalnog Udruženja žena „Krivaj-Iskra“ s kojima inače odlično sarađujem - priča Nuraga.

U želji da kriza koja će, prema njegovom mišljenju, tek pogoditi bh. ekonomiju, naš sagovornik siguran je da je jedan od načina prevazilaženja upravo proizvodnja hrane.

a3 1

- Zavidovićki kraj je bogat plodnom zemljom. Raduje me kad vidim da su ljudi pripremili oranice i tamo gdje ih nikada nije bilo - dodaje Nuraga Starčević.

a5

Izvor