Ustajanje u pet ujutru, spremanje opreme i polazak na put u Bužim, Veliku Kladušu, Čapljinu ili Gacko su svakodnevnica Predraga Belenzade, mladića koji se profesionalno bavi obradom papaka kod goveda.

1666436500 Predrag.Belenzada.Naslovna.1000px 860x654 750x570 min

Mato Janjić, tridesetrogodišnjak iz nasela Jenjić pokraj Orašja, djetinjstvo i školske dane proveo je u Austriji, no prošle godine vratio se u Bosnu i Hercegovinu. Odlučio je baviti se stočarstvom te je u samo godinu dana otvorio svoju farmu krava koje dnevno daju i do 1.000 litara mlijeka.

97f846d3 dc78 4e77 ae97 e98c550083fbmato

Ahmed Husić jedan je od najmlađih čobana u Bosni i Hercegovini. Ima 25 godina i 130 ovaca.

ahmedhusicsheeps min

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu i Asocijacija studenata Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta organizovali su takmičenje u spretnosti berbe poljoprivrednih kultura.

1666431090 Image 12 750x563 min

Poznata stranica TasteAtlas, "enciklopedija ukusa" i turistički vodič kroz svjetske tradicionalne specijalitete, podijelio je listu najboljih jela od mljevenog mesa, a na visokom 5. mjestu našla se Bosna i Hercegovina i naši ćevapi.

cevapina5 min