Nadaleko poznato visočko suho meso, a posebno pečenica, uskoro bi trebalo postati i oficijelni brend s oznakom geografskog porijekla. Dio tajni pripreme i kvaliteta ove mesne delicije otkrio nam je Edin Babić iz naselja Arnautovići, gdje je sušenje mesa dugogodišnja tradicija.

 

 

Čuveno suho meso iz Visokog, visočka pečenica, uskoro bi trebalo postati i oficijelni brend, a procedura na zaštiti ovog autohtonog proizvoda trajala je godinama. Iz tima koji na tome radi poručuju da će se na taj način stati ukraj plagiranju proizvoda po kojem je visočka čaršija prepoznatljiva.

meatsa

Nakon Maze još jedan vrhunski proizvod iz kompanije AC Food je krenuo u prodaju.

cokolada 1

Grad Banjaluka će ove godine podržati poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima sa oko 1,2 miliona KM, od čega je milion planiran za podsticaje, a preostali dio za subvencije za poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta.

poljoprivredatraktor

Kantoni su kod nas po mnogima države u državi, a njihova ekonomska aktivnost i vrijednost često je predmet političkih težnji. Neki traže pravedniji raspored prihoda, drugi veće ovlasti... Službeni statistički podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni mogu ih jasno rangirati po njihovoj ekonomskoj snazi

bihconta