Na zagrebački Dolac stigle su trešnje. Zbog cijene je brojne posjetitelje ove tržnice zaboljela glava.
Proljeće još nije stiglo, ali trešnje jesu, i to po cijeni od 35 eura (70 KM) po kilogramu. Uz tu cijenu, trešnje u februaru nisu za svačiji džep, ali ni za one slabijeg srca.
Za kilogram tih trešanja možete pojesti finu večeru u restoranu ili obaviti ozbiljan ulov u mesari ili ribarnici.
"Pola kilograma kovača je 20 eura (40 KM), od toga se fina supica napravi i čovjek se fino najede. Za 28 eura (56 KM) možete kupiti i pet kilograma srdele pa nahraniti cijelo susjedstvo", rekla je Marija, prodavačica na ribarnici.
Ali svaka roba ima svoga kupca.
"Ovdje sam samo jedan dan. Podijelit ću ih s prijateljicom i usporediti s onima iz Michigana", objasnila je Vanda iz SAD-a, piše Dnevnik.hr.